10/16/2016

Voileipäkääretorttu



Tässä Neitisen synttäreillä olleen voileipäkakun sisaruksen ohje Kinuskikissaa mukaillen. (Oli muuten hitti myös ei kasvissyöjistä!) Eli taisi olla maittavaa :)


Ei nyt ole yksittäistä kuvaa, mutta kurkulla päällystetty tapaus

Voileipäkääretorttu

Pohja:
1 rkl kuivahiivaa
2½dl vettä
½dl öljyä
1½tl suolaa
2tl sokeria
1dl kaurahiutaleita
5dl vehnäjauhoja

Kostutus:
1dl maitoa

Täyte:
1 paprika
½ punasipulia
1dl aurinkokuivattua tomaattia
100g fetaa
½ pieni kurkku raasteena
200g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
120g smetanaa
mustapippuria

Tee ensin pohja. Sekoita lämpimään veteen kaikki aineet ja levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Kohota 45 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kääri heti rullalle jäähtymään. Peitä liinalla. Anna jäähtyä. 
Pilko paprika, tomaatit, punasipuli sekä feta pieniksi kuutioiksi. Purista kurkkuraasteesta neste pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta mustapippurilla. Kostuta pohja maidolla, imee kyllä kaiken nesteen, kun odottaa. Levitä täyte ja kääri rullalle. Laita kelmu ympärille ja anna kostua/ makujen tasaantua seuraavaan päivään. Kuorruta mieleiselläsi tavalla. Kinuskikissan kurkku soirot ovat ihana idea

Tässä käytetty kurkkua eri tavalla koristeena, eivät muuten meinaa liimautua millään paikalleen.. 

Täällä yritetään toipua ähkystä, ei tietysti olisi mikään pakko syödä kaikkia jämiä... mutta olen huono heittämään herkkuja roskiin eikä oikein kehtaa mihinkään viedä neljännnestä kakusta.. Tiedoksi vaan sukulaiset ja ystävät- sokerilakko tekee taas paluun. Minun pitää olla ihan on/off sokerista, en osaa pysyä kohtuudessa. Jos en syö sokeria ollenkaan, ei sitä tee edes mieli. Nyt taas on tullut syötyä, niin ei osaa olla ilman. Eli voisi hetken olla taas off- asennossa. Tämä paha olo ei ole enää kivaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti